روش تولید نشا صیفی و سبزی
1- نشا و نشاکاری
محصولات حاصل از نشا را می توان زودتر از آن هایی که از دانه روییده اند برداشت نمود.
پرورش دهندگانی که از نشا استفاده می کنند، می توانند از بازارهای اول فصل بهره مند شوند و زمان لازم برای تولید یک محصول را کاهش می دهند تا کشت دوم و سوم را در طی یک فصل رشد تولید نمایند.
نشاهایی که در گلخانه پرورش می یابند را می توان بطور موثری در مقابل تنش محیطی، عوامل بیماری زا و آفات حشره ای حفظ نمود.
نشاها می توانند به پرورش دهندگان اجازه دهند تا ملاک های نزدیک به واقعیت، شکل دهی مطلوب و سن فیزیولوژیکی یکسان گیاهان را در داخل بلوک های مزرعه ای ایجاد نمایند.
در صورتیکه قیمت دانه بالا باشد، ممکن است استفاده از نشا، هزینه یک کشت سبزی را کاهش دهد، چرا که بذر کمتری استفاده می شود و نیاز به تنک کردن و وجین زودهنگام را برطرف می کند.
همچنین نشاها اجازه می دهند تا از کود و آب آبیاری استفاده موثر تری در طی مراحل اولیه رشد شود.
نشاکاری هم نیروی کار و هم سرمایه بیشتری را طلب می کند.
تولید موفق نشا نیازمند ابزار پرورشی ضدعفونی شده، کنترل دما و نور، مدیریت کارامد آفات و امراض و اقدامات بهداشتی مناسب است.
2- سازگاری گیاه
موقعی که گیاهچه ها از گلخانه به مزرعه منتقل شد دچار یک رکود رشد می شوند.
اینکه یک گیاه با چه سرعتی بر این رکود غلبه کند و خود را با زمین وفق دهد، به نوع گیاه، شرایط محیطی، کیفیت نشاهای تولید شده، آماده سازی زمین و رفتاری که در طی فرآیند نشاکاری با آن می شود دارد.
انواع گیاهان مختلف، تفاوت زیادی در وفق پذیری با نشاکاری دارند. وفق پذیری یک گیاه برای نشا کاری با توجه به سرعتی که ریشه های آسیب دیده آن در طی نشاکاری، مجددا ریشه بزنند و اینکه گیاه به رشد متعارف برسد، تعیین می شود.
انواع سبزیجاتی که با نشاکاری بخوبی وفق می پذیرند عبارتد از : گوجه فرنگی، کاهو، کلم پیچ، کلم های دکمه ای و کلم سیاه. کدوئیان، لگوم ها و ذرت شیرین ریشه زایی مجدد بسیار کندی دارند.
اما در صورتیکه مزاحمت ریشه حداقل باشد، نشاکاری موفق است.
بعنوان مثال، هندوانه بی دانه یکی از کدوئیانی است که سالانه هزاران هکتار نشا می شود.
3- صدمات ریشه ای نشا
در صورتیکه نشاها در پشته ها، جعبه های کشت، ظروف تخت یا سینی های جداگانه پرورش داده شوند، در طی برداشتن گیاهان از ظرف یا خاک، برخی از ریشه ها آسیب می بینند.
نشاهایی که از طریق اقدامات ذیل تولید می شوند، رکود رشد نشا کمتری را کمتر تجربه کرده و سریع تر تثبیت می شوند :
1- گیاهانی که فاصله زیادی از هم دارند و عمیق کشت می شوند با فاصله بیشتری از هم نشا شوند تا رقابت کمتری با یکدیگر داشته باشند.
2- گیاهان به طور انفرادی نشا شوند تا از پیچیدن ریشه در گیاهان مجاور هم جلوگیری شود.
3- نشاهای تولیدی باید در موقع نشاکاری با خاک ریشه، تماس داشته باشند.
4- گیاهچه ها باید تا سن مطلوبشان برای نشا کاری رشد یابند.
5- از هرس نمودن یا خشک کردن اندام های هوایی یا ریشه ها اجتناب شود. در صورتیکه نشاهای ریشه – لخت از خاک کشیده شوند و همچنین در صورتیکه ریشه ها عمدا هرس شوند، بیشترین صدمه به آن ها وارد می شود.
4- ظروف نشا
سال ها پیش، نشاها در گلدان های سفالی، دانه های تورب یا گلدان های توربی تولید می شدند.
روش کاشت هندوانه در گلدان توربی در بیشتر کشورها انجام می شود. امروزه اغلب نشاها در سینی های پلی استرینی یا پلاستیکی پرورش می یابند.
اغلب این سینی ها دارای حجره هایی به شکل مخروط یا هرم معکوس هستند که به سمت کف باریک می شود.
سینی هایی با حجره های 1.5 اینچ معمولا دارای 128 حجره در هر سینی بوده و سینی هایی با حجره های 2.5 اینچ، تقریبا 72 حجره در هر سینی دارند.
حجره های کوچک تر، هزینه تولید و اندازه نشا را کاهش می دهند؛ اما از آنجا که نشاهای حاصل از حجره کوچک، ترتیب ریشه ای بسیار کوچک تری دارد؛ بخش اعظمی از ارتباط ریشه – خاک در موقع کشیدن بهم می ریزد. حجره های کوچک همچین زودرسی و کیفیت نشا را تغییر می دهد.
توليد انواع نشا سبزي و صيفي
تحت نظارت گياه پزشك مستعد وكارشناس مجرب
به صورت تضميني با قيمت مناسب
در محيطي كاملا حرفه اي و مكانيزه
به مدیریت:آقای اسفندیاری
تلفن تماس:
٠٩١٧١٠٦٢٨٢٣
٠٩٣٥٩٤٧٢٠٥٤
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید