رنگ ساختمانی از بهترین متریالها در صنعت ساختمان سازی به شمار میآید که کاربردهای بسیار زیادی دارد. به طور کلی این نوع این رنگها به انواع قابل شستوشو و غیر قابل شستوشو تقسیم میشوند که هر یک از مزایا و خصوصیات مختص به خود برخوردار هستند. رنگآمیزی ساختمان نیز از فرآیندهایی است که میتواند تاثیر بسزایی در زیبایی دکوراسیون داخلی داشته باشد. استفاده از رنگهای باکیفیت در دکوراسیون داخلی منازل، محل کار و … حتی بر روی روان و احساسات شما نیز تاثیر مثبت میگذارد. با توجه به این موضوع اگر قصد خرید رنگ ساختمانی را دارید، باید به کیفیت آن دقت ویژهای داشته باشید.
رنگ ساختمانی چیست؟
استفاده از رنگ ساختمان باکیفیت ، تاثیر بالایی در زیبایی ساختمان و دکوراسیون داخلی خانه شما دارد. رنگ ساختمانی که قصد خرید آن را دارید، باید از پوششدهی مناسب و همچنین بوی خوبی برخوردار باشد. در واقع اگر رنگ مورد نظر شما پوششدهی جالبی نداشته باشد، در واقع طول عمر زیادی هم نداشته و بعد از مدتی خاصیت خود را از دست میدهد و به نوعی کمرنگ میشود
کاربردهای رنگ ساختمانی:
همانطور که اشاره شد رنگهای ساختمان این روزها دارای انواع بسیار زیادی بوده که هر یک از ویژگیهای خاص خود نیز برخوردار هستند. استفاده رنگ ساختمان علاوه بر دیوار ساختمانهای مسکونی، کاربردهای متنوع دیگری هم دارد. برای مثال انواع رنگ ساختمانی برای استفاده در پوشش سقف و ستون نیز به کار گرفته میشود. علاوه بر این شما میتوانید از انواع رنگ ساختمانی آریا پارس برای رنگآمیزی درها، وسایل تزئینی، راهپله، نرده، بتن، شیشه، فلزهای مختلف، تزئینات چوبی گوناگون و … نیز استفاده کرد. در واقع کاربرد رنگ ساختمانی شامل موارد متعددی میشود و تنها محدود به رنگآمیزی دیوارهای ساختمان نیست.
رنگهای ساختمانی تنوع بسیار زیادی دارند:
دلایل زیادی برای استفاده از رنگ ساختمانی وجود تنوع بسیار زیادی آنها است. اما برخی از افراد به عللهای گوناگون تمایلی برای استفاده از این نوع رنگها نداشته و بیشتر به فکر استفاده از دیوارپوش، کاغذ دیواری و … هستند. رنگهای که در سالهای گذشته به کار گرفته میشدند، مواد شیمیایی داشته و برای کسانی که دارای مشکلات تنفسی بودند، مضرات بسیار زیادی را به همراه داشتند. اما این روزها تکنولوژی و علم پیشرفت قابل توجهی داشته و انواع رنگ ساختمانی جدید که روانه بازار میشوند، بوی نامطبوعی ندارند. در واقع استفاده از این رنگها حتی برای بیماران تنفسی نیز ضرری نخواهد داشت. از طرفی انواع رنگ ساختمان آریا پارس در قیاس با نمونههای قدیمی برندهای دیگر، حساسیتهای پوستی را هم ایجاد نمیکنند و میتوان بدون هیچ نگرانی آنها را مورد استفاده قرار داد.
علاوه بر این، رنگ ساختمانی در حال حاضر دارای طرحهای متنوع و متعددی است که هر کدام دارای ویژگیهای خاص خود هستند. برای خرید رنگ ساختمان، شما دیگر با محصولات ساده مواجه نیستید و میتوانید براساس سلیقهای که دارید برای رنگ ساختمانی موردنظر خود اقدام کنید. تنوع رنگهای ساختمانی این روزها به قدری بالا رفته که امکان تهیه آنها با توجه به سبک دکوراسیون داخلی منزل نیز، برای شما فراهم است.
انواع رنگ ساختمان :
- رنگ اکریلیک
- رنگ روغن
- رنگ سیلیکونی
- رنگ پلاستیک
- رنگ مولتی کالر
- رنگ بلکا
- رنگ نانو
- رنگ آستر
- رنگ ضدزنگ
- رنگ کلوئیدی
- رنگ کازئین
- رنگ آزبست
- رنگ گرافیت
- رنگ سیلیکات
- رنگ قیری
- رنگ لاستیکی
- رنگ امولسیونی
- رنگ لعابی
- رنگ سلولزی
روش کار اتاق رنگ خودرو :
برای رنگ ماشین در کابین ها نقاشی خودرو، ابتدا هوای تازه وارد کابین و سپس برای رفع ناخالصی ها فیلتر می شود. در مرحله بعد دما تنظیم و سپس هوای گرم از طریق فیلتری از سقف وارد می شود. هوا در حال مکش است و ذرات اضافی را جمع می کند. در مرحله خشک کردن فقط پنکه کار می کند تا بتواند انرژی هوای گرم را دوباره بازیافت کند. فشار وارد شده باعث خروج مقداری از هوا می شود.
مراحل رنگ کردن بدنه خودرو:
اولین لایه در رنگ آمیزی همان سطح فلزی بدنه ماشین است. لایه دوم پرایمر یا آستر نام دارد، این لایه باعث چسبندگی رنگ، تسریع خشک شدن رنگ و عدم شره کردن آن می شود. رنگ اصلی ماشین بر روی آستر قرار می گیرد و شامل رنگ دانه های مختلف است و حدودا سی میکرون ضخامت دارد. در رنگ های متالیک لایه چهارمی نیز وجود دارد که به آن کیلر می گویند. این لایه باعث ایجاد شفافیت و درخشندگی می شود و وظیفه آن محافظت است.
رنگ اتومبیل اولین چیزی است که ما از زیبایی یک ماشین در کنار مدل و قدرت اون می بینیم. رنگ اتومبیل علاوه بر زیبایی مانع از تابش اشعه مضر خورشید به بدنه خودرو می شود. نکته مهم انتخاب درست رنگ اتومبیل است که باید به دقت انجام شود. عدم دقت در انتخاب درست و مناسب رنگ اتومبیل حتی ممکن است باعث تعویض آن شود. در ادامه به جواب این سوال خواهیم رسید که، بهترین کدام است؟ و در کنار آن با انوع رنگ خودرو آشنا می شویم. علاوه بر آن شرحی هم در مباحث تخصصی تر مانند کد رنگ و تفاوت های اساسی آن خواهیم داشت. پس همراه ما باشید.
انواع رنگ خودرو:
رنگهای اتومبیل انواع گوناگونی دارند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. انواع رنگ اتومبیل عبارتاند از:
رنگ روغنی:
رنگ روغنی از دو لایه تشکیل شده است. ابتدا پرایمر یا آستر روی بدنه فلزی ماشین زده میشود و رنگ اصلی روی آستر قرار میگیرد. رنگ روغنی از قدیمیترین انواع رنگ خودرو است که استفاده از آن دیگر معمول نیست.
رنگ متالیک :
رنگ متالیک علاوه بر دو لایه رنگ اصلی و آستر از لایه دیگری به نام کیلر یا محافظ تشکیل شده است. کیلر آخرین لایهای است که روی بدنه ماشین قرار میگیرد و از رنگ ماشین محافظت میکند. در صورت استفادهنکردن از کیلر، رنگ متالیک دوامی نخواهد داشت. در واقع کیلر موجب دوام، استحکام و درخشندگی رنگ متالیک میشود. در رنگ متالیک مقدار کمی پودر فلزی وجود دارد که موجب میشود نور بیشتری منعکس شود و ماشین ظاهر زیباتر و درخشانتری داشته باشد. میزان درخشش رنگ متالیک به میزان نوع فلز موجود در رنگ بستگی دارد.
رنگ معمولی:
رنگ معمولی رنگی ارزان و کمهزینه است که معمولا بهصورت استاندارد در خودروهای جدید استفاده میشود. این نوع رنگ بهصورت یک لایه رنگ معمولی است که با یک روکش بیرنگ و شفاف پوشیده میشود. این پوشش بیرنگ موجب براقشدن ظاهر خودرو میشود و از ایجاد خطوخش و آسیبدیدگی در اثر تماس با اجسام خارجی جلوگیری میکند. رنگ معمولی تنوع کمی دارد و بیشتر در رنگهای اصلی مانند سفید، مشکی، آبی، قرمز یا خاکستری موجود است. قیمت پایین و آسانبودن رنگآمیزی خودرو از مزیتهای رنگ معمولی است.
رنگهای مات و کدر:
رنگهای مات و کدر رنگهای بسیار باکیفیتی هستند که قیمت نسبتا بالایی دارند و بیشتر در خودروهای لوکس و گرانقیمت استفاده میشوند. برای ماتشدن و ازبینبردن درخشندگی رنگ، سطح رنگ ساده با لایهای از اپوکسی همراه با روکشی از پیویسی پوشانده میشود تا رنگ ظاهری مات و کدر پیدا کند. استفاده از پوششهای باکیفیت اپوکسی و پیویسی موجب بالارفتن دوام، استحکام و مقاومت این رنگها میشود. البته ترمیم و نگهداری این رنگها کار سادهای نیست.
رنگهای فوری یا سلولزی:
این نوع رنگها ماندگاری و دوام بالایی دارند. این رنگها در برابر اشعه UV و حرارت مقاوماند و نسبت به تغییر رنگ و کدرشدن مقاومت خوبی دارند. از این رنگها بهعنوان رنگ نهایی روی بدنه خودرو استفاده میشود.
رنگهای صدفی :
در رنگ صدفی بهجای فلز از کریستالهای سرامیکی بهنام میکا استفاده میشود که حالتی کریستالی به رنگ میدهد. کریستالهای سرامیکی مانند منشور عمل میکنند و رنگ را به طیفهای مختلفی تقسیم میکنند که در نتیجه آن از زوایای مختلف، رنگهای گوناگونی ایجاد میشود. این رنگها بسیار براق و درخشان هستند و نور را منعکس میکنند. رنگهای صدفی آسیبهای کوچک و جزئی روی بدنه را بهخوبی پنهان میکنند. رنگ صدفی قیمت بالایی دارد و بیشتر در خودروهای گرانقیمت و لوکس استفاده میشود.
کد رنگ خودرو چیست و کجاست؟
طیف وسیعی از انواع رنگ خودرو وجود دارد که هریک با کدی مشخص میشوند. با استفاده از این کدها بهراحتی میتوان رنگ موردنظر را پیدا کرد. شناسایی درست کد رنگ خودرو در مواقعی مانند ترمیم رنگ خودرو مهم است. زیرا باید از رنگ خودرو برای ترمیم قسمت آسیبدیده استفاده کنیم. در غیر این صورت بدنه ماشین دورنگ میشود و ظاهر ناخوشایندی پیدا میکند. بنابراین باید با کد رنگ خودرو آشنا باشیم و نحوه پیداکردن آن را بدانیم. برای کد رنگ خودرو استانداردهای مختلفی وجود دارد. این کد میتواند ترکیبی از چند عدد و حرف یا صرفا چند عدد باشد. ترکیب کد رنگ خودرو به مدل و برند تولیدکننده آن بستگی دارد.
نحوه تشخیص کد رنگ خودرو:
برای تشخیص کد رنگ خودرو راههای مختلفی وجود دارد که در ادامه بعضی از آنها را مرور میکنیم.
برچسب اطلاعات خودرو :
با استفاده از برچسب اطلاعات خودرو، که به آن SPID، VCL یا CIS نیز میگویند، میتوانید کد رنگ خودرو را پیدا کنید. روی این برچسب اطلاعاتی درمورد رنگ خودرو و همچنین مدل و سال ساخت آن درج شده است. البته در خودروهای ساخت ایران معمولا برچسب اطلاعات خودرو وجود ندارد. برچسب اطلاعات خودرو را میتوانید در قسمتهایی مانند درب سمت راننده، زیر صندلی راننده، زیر کاپوت روی عایق گرمای موتور و محفظه چرخ زاپاس پیدا کنید. محل این برچسب در کاتالوگ همراه خودرو نیز ذکر میشود. در برچسب باید بهدنبال کدی بگردید که با کلمهای مانند PNT، paint یا C/TR مشخص شده است.
شماره شناسه خودرو یا VIN:
شماره شناسه خودرو یا کد VIN کدی ۱۷رقمی است که از اعداد و حروف لاتین تشکیل شده است. هر خودرو کد VIN مختص به خود را دارد. با استفاده از کد VIN میتوانید کد رنگ خودرو را پیدا کنید. کد VIN معمولا روی پلاک فلزی داخل کابین موتور و روی کارت ماشین قرار دارد. با داشتن کد VIN میتوانید با نمایندگی شرکت تولیدکننده خودروی خود تماس بگیرید تا از کد رنگ خودروی خود مطلع شوید.
تفاوت قیمت رنگ خودرو مربوط به چیست؟
رنگهای خودرو در انواع مختلفی تولید میشوند که هریک قیمت متفاوتی دارند، زیرا از مواد متفاوتی تولید میشوند. مثلا رنگهای صدفی و متالیک نسبت به رنگهای معمولی و ساده گرانترند. البته تفاوت قیمت رنگ خودرو فقط بهدلیل مواد تشکیلدهنده آن نیست و خود رنگ نیز در قیمت آن تأثیرگذار است. ارزانترین رنگهای موجود در بازار رنگهای سفید و مشکی هستند. باقی رنگها هریک قیمت مخصوص خود را دارند. معمولا رنگهای خاص و نایاب قیمت بالاتری دارند. بعضی نیز ترجیح میدهند که از خودرویی با رنگ سفارشی استفاده کنند تا اتومبیل خاصی داشته باشند. شرکتهای خودروسازی امکان خرید خودرو با رنگ سفارشی را برای چنین افرادی فراهم کردهاند. در صورت سفارش خودرو با رنگ سفارشی باید هزینه بالاتری بپردازید. رنگ فابریک نیز ارزش بیشتری دارد و رنگکردن ماشین در صافکاری موجب کاهش قیمت ماشین میشود. زیرا رنگ غیرفابریک کیفیت رنگ فابریک را ندارد. میزان افت قیمت ماشین به محل و وسعت قسمت رنگشده بستگی دارد.
بهترین رنگ خودرو چیست؟
در انتخاب بهترین رنگ اتومبیل عوامل گوناگونی دخیل هستند. عواملی مانند میزان بودجهای که دارید، نوع خودرو و رنگ موردعلاقهتان. برای محافظت از بدنه ماشین در برابر خطوخش و عوامل محیطی مانند باران و نور آفتاب بهتر است که از رنگ سرامیکی استفاده کنید. رنگهای متالیک نیز زیبایی خیرهکنندهای دارند و جلوه خوبی به اتومبیل شما میدهند. ولی اگر خودرویی ارزانقیمت دارید و نمیخواهید مبلغ زیادی برای رنگ آن هزینه کنید، میتوانید از رنگ ساده و معمولی استفاده کنید. نکته دیگری که در انتخاب بهترین رنگ اتومبیل اهمیت دارد، این است که کدام رنگ برای فروش خودرو بهتر است و موجب میشود که خودرو راحتتر به فروش برسد. پرطرفدارترین و پرفروشترین رنگ اتومبیل در جهان، و البته در ایران، رنگ سفید است. زیرا سفید رنگی همهپسند است و معمولا افراد ماشینهای سفید را ترجیح میدهند. بعد از رنگ سفید رنگ مشکی طرفداران زیادی دارد و بهراحتی به فروش میرسد.
معیارهای انتخاب رنگ خودرو کدامند؟
گرچه در ایران بیشتر خودروها سفید و مشکی هستند، بهتر است که در زمان انتخاب و خرید خودرو به رنگهای دیگر نیز توجه داشته باشیم و بسته به شرایط و معیارهایی که در ادامه توضیح میدهیم، بهترین رنگ ماشین را انتخاب کنیم.
- زیبایی و جذابیت:
این معیار، بیشتر سلیقهای است. البته شکل ظاهری و برند خودرو نیز در این مورد تأثیرگذار است. مثلا پژو ۲۰۶ آلبالویی یا پورشه سبز طرفداران زیادی دارد. درحالیکه این رنگها در خودروهای دیگر جذابیت چندانی ندارند.
- مشخصنبودن کثیفی ماشین:
مهمترین عامل کثیفی ماشین، گردوغبار و آلودگی هواست. رنگ مشکی بهشدت گردوخاک و کثیفی را نشان میدهد. بهخصوص اگر در مناطق پر گردوغبار و آلوده زندگی میکنیم یا بهدلیل نداشتن پارکینگ، باید ماشین را در حیاط یا کوچه پارک کنیم. رنگ سفید کمتر از رنگ مشکی گردوغبار را نشان میدهد، ولی از این نظر بهترین رنگ نیست. رنگهایی مانند نقرهای و خاکستری بهترین عملکرد را دارند و کمتر از رنگهای دیگر، کثیفی و گردوغبار روی بدنه را نشان میدهند.
- فروش راحتتر خودرو :
رنگهایی مانند سفید و مشکی بهترتیب بیشترین طرفدار را دارند و راحتتر به فروش میرسند. ولی فروش خودروهایی با رنگهای جیغ و کمطرفدار سختتر است. بهعلاوه رنگ خودرو در قیمت آن تأثیر دارد و بعضی از رنگها موجب پایینآمدن قیمت خودرویتان میشوند.
- منطقه جغرافیایی و شرایط آبوهوایی محل زندگی:
اگر در منطقهای گرموخشک و آفتابی زندگی میکنید، بهتر است که خودرویی به رنگ سفید یا رنگی روشن داشته باشید. زیرا این رنگها نور خورشید را منعکس میکنند و داخل خودرو کمتر گرم میشود. ولی اگر در منطقهای سردسیر زندگی میکنید، که بیشتر ماههای سال هوا سرد است، بهتر است که خودرویی با رنگ مشکی یا رنگی تیره داشته باشید. زیرا رنگهای تیره نور خورشید را بیشتر جذب میکنند و داخل خودرو گرمتر میشود.
- تأثیر رنگ اتومبیل بر احتمال تصادف رانندگی:
بعضی از رنگها مانند زرد، آبی روشن و سفید در تاریکی بهتر دیده میشوند و بنابراین احتمال تصادف رانندگی را پایین میآورند. در مقابل رنگهایی مانند مشکی، آبی تیره و خاکستری قابلیت دید کمتری در شب دارند و احتمال تصادف با خودروهایی به این رنگها بیشتر است. بهطورکلی، رنگ سفید ایمنترین و رنگ مشکی پرخطرترین رنگ ازنظر احتمال تصادف رانندگی در شب است.
با مدیریت : آقای بامری
شماره تماس:
09917901663
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید